joi, 9 aprilie 2009

Revelatii zilnice...

Sunt persoane care se intreaba de ce s-a schimbat karma blogului incepand cu luna octombrie. Raspunsul la indemana oricui, sta in fiecare din postarile ulterioare lunii cu pricina. In spatele evidentului, sta insa altceva: am acasa un barbat care reuseste inca sa ma surprinda, zilnic, cu rapiditatea si complexitatea conexiunilor neuronale care se petrec in capul aferent. Una din descoperirile recente, e un articol scris de nenea, cand era el mai mic si mai nelinistit pe la ziar. Eu inca ma intreb de ce nu mai vrea sa scrie, da'....a man's choice is a man's choice...
Asadar, sa ma dau mare cu el, acum, cat pot... Enjoy:


Anonimatul diviziilor inferioare ascunde formaţii cu nume ciudate şi hilare
by Mongo
Mingi jerpelite, jucători supraponderali, arbitri alergaţi de primari prin lanurile de porumb de lîngă stadioane, vaci pe teren. Acestea sînt ingredientele unui meci de fotbal din ligile C, D sau Onoare. Spectacolul diviziilor inferioare este completat de numele echipelor, multe dintre ele fiind parcă special alese pentru a stîrni zîmbete.
Să facem un exerciţiu de imaginaţie. Cum ar arăta o partidă între Şoimii Pîncota şi Vulturii Vînători? Sau "derby-ul" Delfin Internat Prundu Bîrgăului - Pescăruşul Sarichioi. Dar Progresul Coţofenii din Faţă contra Voinţa Coţofenii din Dos? Cum ar scanda suporterii timişorenilor de la Hexe Jebel? "Sînt hexejebelist pînă la moarte!"?
Există două echipe care, din fericire, nu sînt din acelaşi judeţ, pentru că am fi asistat la un joc interzis minorilor. Este vorba de Petrolul Băicoi şi Viticultorul Vîrteşcoiu. În urma scandărilor fanilor, cluburile ar fi fost amendate pe nedrept.
S-a desfiinţat "Adevăratul Dumnezeu"
Pînă acum patru ani, în Divizia Judeţeană din Gorj activa formaţia REAL DEL Tîrgu Jiu, care în ţigăneşte înseamnă Adevăratul Dumnezeu. Era formaţia rromilor din oraş şi la fiecare meci se strîngeau peste 3.000 de susţinători, mai mulţi decît aveau Pandurii în "B"! REAL DEL juca pe stadionul Municipal, dar echipa s-a destrămat pentru că unul din cei trei patroni a plecat în Italia.
Echipă pentru Moggi
După ce a cîştigat "scudetto'' cu Napoli şi cu Juventus, Luciano Moggi ar putea revoluţiona şi fotbalul românesc. Pentru că în judeţul Vîlcea, în Divizia Onoare, activează o echipă cu nume ales parcă special pentru italian, Piovra Lăpuşata, care aminteşte de serialul "Caracatiţa".
Lipsiţi de imaginaţie
Dacă unii patroni şi-au dovedit inventivitatea alegînd denumiri stranii, iar alţii au împrumutat echipelor de fotbal pur şi simplu numele firmelor pe care le deţin, sînt şi cazuri diferite. În judeţul Arad evoluează trei echipe cu nume stabilite pe acelaşi calapod, parcă pentru a scăpa de dilema titulaturii formaţiilor: Paulişana Pauliş, Şiriana Şiria şi Crişul Criş.
Arbitru în fundul gol
În primăvară, Brighthouse Bacău şi-a amînat un meci de campionat. Motivul? Jucătorii, printre care preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Dragoş Benea, şi oameni de afaceri din localitate, au plecat în Spania, să vadă live pe Camp Nou derbyul Barcelona-Real Madrid! Ce au învăţat din "el clasico"? Au pierdut la "masa verde", 0-3, următorul joc din campionat, pentru că au avut 5 jucători eliminaţi, deşi în minutul 80 conduceau cu 3-1. "Au făcut mişto de arbitru. Era un puşti şi îi tot dădeau pantalonii jos, iar el scotea cartonaşe roşii pe bandă rulantă", a povestit un martor ocular.
Expluzat pentru terorism!
Anul trecut, vicepreşedintele echipei FC "11 Stars" Bacău, turcul Basak Veysel, a fost declarat indezirabil şi expluzat din România. Autorităţile l-au acuzat de acte de terorism şi sprijinirea financiară a organizatiei teroriste PKK. Veysel menţinea legăturile directe cu foştii lideri ai filialei PKK din România, care fuseseră expulzaţi de autorităţi la începutul anului 2005.
Teroarea din Galbeni
Radio Galbeni joacă în divizia Onoare Bacău. Denumirea echipei vine de la faptul că în sat există o staţie radio. Dar nu acesta e elementul hilar. Pînă acum cîţiva ani, executarea cornerelor era un adevărat calvar pentru oaspeţi la Galbeni, pentru că dintr-o curte alăturată sprinta un cîine, legat cu un lanţ suficient de lung cît să ajungă la jucătorul care ar fi trebuit să centreze. Animalul a dispărut între timp, acum problema e alta: centrul terenului e traversat de un şanţ, din cauza unei conducte.
Nume haioase
FC Şuruburi Postăvarul (Braşov)
Old Boys Babadag (Tulcea)
Vulturii Vînători (Iaşi)
Biruinţa Movileni (Iaşi)
Delfin Internat Prundu Bîrgăului (Bistriţa-Năsăud)
Pescăruşul Sarichioi (Tulcea)
Fortza Coştuleni (Iaşi)
Villarosa Laloşu (Vîlcea)
Escargo Fîntînele (Mureş)
Brighthouse Bacău (Bacău)
Piovra Lăpuşata (Vîlcea)
FC "11 Stars" Bacău (Bacău)
Viticultorul Vîrteşcoiu (Vrancea)
Petrolul Băicoi (Vîlcea)
Comera Sofronea (Arad)
Topologul Milcoiu (Vîlcea)
Inox Del Dodo Alba Iulia (Alba)
Luceafărul Popînzăleşti (Dolj)
Arena Bulls Preajba (Dolj)
Spic de Grîu Ghimpaţi (Giurgiu)
Colorado Spring (Alba)
Siretul Prăjeşti (Bacău)
Băştinaşii Suciu de Sus (Maramureş)
Elixir Ulmu (Călăraşi)
Progresul Coţofenii din Faţă (Dolj)
Voinţa Coţofenii din Dos (Dolj)
Echipe de "Champions League"
Arsenal Motru (Gorj)
Real Teaca (Bistriţa-Năsăud)
Juventus Găujani (Giurgiu)
Inter Cîrna (Dolj)
Ajax Dobroteşti (Dolj)
Auxerre Lugoj (Timişoara)
Sparta Mediaş (Sibiu)
Sporting Balta Verde (Dolj)
Barcelona Malu Mare (Dolj)

Niciun comentariu: