miercuri, 22 aprilie 2009

?

De unde stim cand iubim mult si cand iubim putin? Cum definim fata de noi insine sentimentul de iubire? Cum stim cand e momentul sa spunem "Te iubesc" si ce ne garanteaza ca au fost niste cuvinte veritabile? Prin ce recunoastem un sentiment, si cum il masuram? Suntem obisnuiti sa apreciem intensitatea iubirii prin intensitatea suferintei pe care ne-o provoaca? Si daca avem parte de o iubire calma, perfecta, nedureroasa si armonioasa...suntem tentati sa o subapreciem pentru ca nu o putem masura prin cantitatea de lacrimi rezultate in urma ei? Cum se intampla sa nu mai iubim? Cum iubim, si-apoi, pur si simplu, nu mai iubim?
Putem sa apreciem o iubire la trecut? Iubire frumoasa, iubire puternica, iubire agitata... sau apreciem relatia aferenta acelei iubiri... frumoasa, agitata, armonioasa... regretabila?!?!?! Putem iubi diferit doua persoane... sau senzatia e aceeasi indiferent de varsta si preocupari? Atunci cand ne indragostim, simtim aceiasi fluturasi, indiferent daca avem 15, 30 sau 50 de ani? Indiferent daca persoana de care ne indragostim e frumoasa sau urata, calda sau rece, daca ne iubeste la randul ei sau nu?
Definim iubirea prin incredere, fidelitate, stabilitate, liniste, armonie sau prin senzatia de exaltare pe care o simtim cand obiectul iubirii apare in raza noastra vizuala? In functie de ce iubim? Ce cautam prin asta? De ce nu putem sa fim singuri si fericiti?

Niciun comentariu: